🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
2 adet kolakas
75 gr kuzu eti (kol kısmı) veya tavuk eti
1 baş soğan
Kereviz
Yarım bardak ayçiçeği yağı
1 kaşık salça
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber
6-7 bardak su
Yapılışı:
Bir tencereye tereyağını koyuyoruz ardından soğan ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Salçayı da ekledikten sonra karıştırıyoruz ve salça renk verir vermez bir tabak kadar su koyuyoruz. Sudan geçirip küçük parçalara ayırdığımız etleri de tencereye ilave edip kızartıyoruz. Etler kızardıktan sonra tencereden alıyoruz. Yemeğe kereviz ekleyeceksek yemeklik doğradığımız kereviz saplarını tencereye ilave ederek solduruyoruz ve salça ekliyoruz. Salça ve kereviz sapları harmanlandıktan sonra etleri tencereye tekrardan koyuyoruz. Ardından kolakas yumrusunun kabuğu soyup ve temiz bir bezle siliyoruz. (Kolakas soyulduktan sonra yıkanmamalıdır, çünkü yıkanması pişirmeyi olumsuz etkiler ve yemekte istenilen kıvam sağlanamaz.) Soyup temizledikten sonra, üstten başlayarak lokma büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Doğranan parçaları tencereye ekleyerek pişmeye bırakıyoruz. Kolakasın içine limon suyunu sıkıyoruz isteğe göre kimyon da koyulabilir. Son olarak tuzu ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirdikten sonra yemeği servis ediyoruz.
Konu vioLeta tarafından (20 Aralık 2019 Saat 07:27 ) değiştirilmiştir.