![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | TANTUNİ TARİFİ YAPILIŞI VE MALZEMELERİ Tantuni tarifi İyi akşamlar kıymetli takipçiler incinin mutfağı bugün sizlere mersin yöremizin meşhur tantuni tarifi ni paylaşacak tantuni eti, tavuk ciğer le yapılan kebap olup damaklara lezzet bırakır, bizlerde sizler için tantuni tarifi nasıl yapılır, pratik olarak anlatacağım aşağıda tantuni tarifi, tantuni yapılışı, tantuni malzemeleri sıra ila açıkladım, incinin mutfağı yemek tarifleri yemek çeşitleri ile paylaşımlarına devam edecektir, bizleri [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] web sitemizden canlı olarak takip edebilir isterseniz sohbet odaları ile sohbetlerimize katılabilirsiniz, tantuni tarifi ile yazımıza devam edelim ne dersiniz arkadaşlar. Tantuni malzemeleri Lavaş 350 gram dana antrikot 2 bardak su 1 adet soğan Çeyrek çay kaşığı sumak 2 adet domates Yarım demet maydanoz Yarım limon Karabiber Pul biber ya da kırmızı toz biber Tuz Zeytinyağı Tantuni Yapılışı Öncelikle etinizi yarım parmak boyutunda, ince şeritler halinde doğrayın. Doğramış olduğunuz eti iki bardak kadar su ile haşlamaya bırakın. Et ilk Diriliğini bırakıp hafiften rengi dönünceye kadar pişmeye bırakın. 1 adet soğanı ince piyazlık olacak şekilde doğrayın ve küçük bir kaba alın. Soğanınıza çeyrek çay kaşığı kadar sumak ekleyerek hafif ovup karıştırın. Biraz pul biber ve limon ekleyip harmanladıktan sonra dinlenmeye bırakın. Tavanızı ocağa alıp ısıtın ve bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı yerine ayçiçeği yağı ya da pamuk yağı da kullanabilirsiniz. Isınan yağınızın üzerine suyunu iyice süzmüş olduğunuz etinizi ilave edin ve karıştırıp kavurun. Biraz kavurduğunuz etin üzerine et suyunuzdan iki kepçe kadar ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çeken etinize tekrar et suyundan ekleyin. Bu işlemi etleriniz yenecek yumuşaklığa gelene kadar tekrar edin. İyice renk alan ve yumuşayan etinizin üzerine bir yemek kaşığı kadar yağ ekleyin ve biraz daha kavurun. Pişen etinize damak zevkinize göre karabiber, tuz, pul biber ya da kırmızı toz biber ekleyerek tatlandırın. İki adet domatesi küp küp doğrayın ve ardından ete ekleyip 30 saniye kadar kavurup ocağı kapatın. Beklemeye aldığınız soğanın içine doğradığınız maydanozu ekleyerek karıştırın. Lavaşınızı ne kadar ince seçer ve ne kadar ıslatırsanız lezzeti o derece artar. Bir tane lavaşı alıp tavanın üzerine kapatarak bir yüzünü etli harcınızla iyice ıslatın. Tezgâha aldığınız lavaşın üzerine etli harcınızı uzunlamasına ekleyin. Ardından önceden hazırlamış olduğunuz soğan ve maydanozlu karışımınız ilave edin. Dilerseniz domatesi tavadaki etli harç ile pişirmeyip lavaşın içine çiğ halde de koyabilirsiniz. Tüm malzemeleri eklediğiniz lavaşınızı ince bir şekilde sarın ve ardından ortadan ikiye katlayın. Tantuniniz servis edilmeye hazır.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
PİŞMEYEN RAW BAR TARİFİ | PySSyCaT | Organik Yemek Tarifleri | 2 | 29 Mart 2022 19:39 |
TACO TARİFİ | PySSyCaT | Organik Yemek Tarifleri | 2 | 29 Mart 2022 19:39 |
EVDE BİG MAC TARİFİ | Beatrice | Hamur İşleri | 6 | 03 Şubat 2020 23:24 |
NOODLE TARİFİ | Beatrice | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Ekim 2019 08:17 |
BERLİNER TARİFİ | Ece | Hamur İşleri | 0 | 22 Ocak 2018 15:24 |