11 Ocak 2010, 16:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Altın Kroket MALZEMELER 4 katı haşlanmış yumurta 60 gr. ince kıyılmış salam (dilediginiz cesit) 150 gr. (½ su bardağı) tereyağ 1 çorba kaşığı taze soğan (kıyılmış) 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı ketçap 2 yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber YAPILIŞI Yumurtaları boyuna ikiye bölünüz ve sarılarını çıkarıp orta büyüklükte bir kaseye koyunuz, beyazlarını bir kenara bırakınız. Yumurta sarılarına salamı, tereyağının yarısını, kıyılmış taze soğanı, kekiği, ketçabı, 1 yumurtayı, tuzu ve biberi katınız. Tahta bir kaşıkla karışımı pütürüksüz olana kadar karıştırıp ezerek kremamsı bir hale getiriniz. Karışımı yarım yumurta beyazlarının içine doldurup beyazları birleştiriniz. (Yarımların birbirine tam yapışması gerekmez.) İkinci yumurtayı küçük bir kasede çatalla çırpınız. Doldurulmuş yumurtaları önce çırpılmış yumurtada, sonra galeta ununda yuvarlayınız. Orta büyüklükte bir tavada kalan tereyağını eritiniz; doldurulmuş yumurtaları tavaya yerleştirip 5 dakika, kızarana kadar, pişiriniz. Bir kevgirle yumurtaları tavadan alınız ve ısıtılmış bir tabağa dizip hemen servis ediniz. | |
|
Etiketler |
altin, altın, kroket |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Nohut Kroket | oneofgirl | Sebze Yemekleri | 0 | 03 Eylül 2013 17:08 |
Balık Kroket | oneofgirl | Deniz Ürünleri | 0 | 23 Ağustos 2013 16:52 |
Tavuk Kroket | YapraK | Tavuk Yemekleri | 1 | 12 Ocak 2013 08:18 |
Patates Kroket | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2009 09:13 |