IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Yumurta Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/yumurta-yemekleri/)
-   -   Eggs benedict (https://www.ircforumlari.net/yumurta-yemekleri/622786-eggs-benedict.html)

AngeL 04 Ekim 2014 11:38

Eggs benedict
 
Eggs benedict tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Eggs benedict tarifini sizlere sunuyor! Yumurta Yemeği Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Eggs benedict tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Eggs benedict tarifi malzemeler:


  • 2 adet yumurta
  • 2 dilim hamburger ekmeği
  • 2 dilim dana jambon
  • 3 kaşık sirke
  • 1 bardak su
  • 1 tutam tuz.
  • Sos Malzemesi
  • {alt-baslik:sos}
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı su
  • çeyrek bardak tereyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu.
  • {/alt-baslik}
Sos
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı su
  • çeyrek bardak tereyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu.


Eggs benedict tarifi hazırlanışı:


  • Tavanızı yağlayın
  • Suyu, sirkeyi ve tuzu ekleyip kaynatın
  • Ateşi kısın, yumurtaları tek tek minik bir kabın içinde kırın ve yavaşça tavadaki suya akıtın
  • Aşağı yukarı üç-dört dakika sonra yumurta beyazları katılaşmaya başlayacaktır
  • Bir spatulayla çıkartıp kenara koyun
  • Sırada ekmekler var: İngiliz Muffin ekmeğini bulamayabilirsiniz.
  • O zaman önerimiz, bazı restoranlarda da sunulduğu gibi hamburger ekmek dilimleri olacaktır. Sadece kenarlarını hafifçe kesmeniz lazım.
  • Ekmeklerinizin üzerine tereyağı sürün.
  • Üstüne önceden tavada ısıttığınız domuz pastırmasını yahut dana jambon dilimlerini (hangisini tercih ediyorsanız) yuvarlak haline getirip oturtun.
  • Hazır bekleyen yumurtalarınızı üstüne koyun ve ılık Hollandaise sosunu da en üste ilave edip lezzetin keyfini çıkartın.
  • Servis Önerisi: Rendelenmiş Frenk soğanıyla süsleyebilirsiniz.
  • Görüntü şıklaşıyor, tat artıyor.
  • Sos Hazırlanış
  • İçinde kaynayan su bulunan bir tencerenin içine bir başka tencere yerleştireceksiniz.
  • Kısık ateşte altta kaynayan suyun asla üsttekine değmemesine dikkat edin.
  • Üsttekine tereyağı hariç tüm sos malzemelerini koyup çırpmaya koyulun.
  • Karışım köpükleşmeye başladığı zaman işlem tamamdır.
  • Artık bu tencereyi tezgaha alabilir ve önceden erittiğiniz tereyağını yavaş yavaş ilave edebilirsiniz.
  • Bu ilave etme işlemi sırasında içeriği hızlı hızlı karıştırmanız lazım.
  • Tuzunu da ekledikten sonra sosunuz hazır.
  • Sos Hazırlanış
  • İçinde kaynayan su bulunan bir tencerenin içine bir başka tencere yerleştireceksiniz. Kısık ateşte altta kaynayan suyun asla üsttekine değmemesine dikkat edin.Üsttekine tereyağı hariç tüm sos malzemelerini koyup çırpmaya koyulun. Karışım köpükleşmeye başladığı zaman işlem tamamdır. Artık bu tencereyi tezgaha alabilir ve önceden erittiğiniz tereyağını yavaş yavaş ilave edebilirsiniz. Bu ilave etme işlemi sırasında içeriği hızlı hızlı karıştırmanız lazım. Tuzunu da ekledikten sonra sosunuz hazır.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net