IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Ekim 2014, 11:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eggs benedict




Eggs benedict tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Eggs benedict tarifini sizlere sunuyor! Yumurta Yemeği Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Eggs benedict tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Eggs benedict tarifi malzemeler:


  • 2 adet yumurta
  • 2 dilim hamburger ekmeği
  • 2 dilim dana jambon
  • 3 kaşık sirke
  • 1 bardak su
  • 1 tutam tuz.
  • Sos Malzemesi
  • {alt-baslik:sos}
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı su
  • çeyrek bardak tereyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu.
  • {/alt-baslik}
Sos
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı su
  • çeyrek bardak tereyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu.


Eggs benedict tarifi hazırlanışı:


  • Tavanızı yağlayın
  • Suyu, sirkeyi ve tuzu ekleyip kaynatın
  • Ateşi kısın, yumurtaları tek tek minik bir kabın içinde kırın ve yavaşça tavadaki suya akıtın
  • Aşağı yukarı üç-dört dakika sonra yumurta beyazları katılaşmaya başlayacaktır
  • Bir spatulayla çıkartıp kenara koyun
  • Sırada ekmekler var: İngiliz Muffin ekmeğini bulamayabilirsiniz.
  • O zaman önerimiz, bazı restoranlarda da sunulduğu gibi hamburger ekmek dilimleri olacaktır. Sadece kenarlarını hafifçe kesmeniz lazım.
  • Ekmeklerinizin üzerine tereyağı sürün.
  • Üstüne önceden tavada ısıttığınız domuz pastırmasını yahut dana jambon dilimlerini (hangisini tercih ediyorsanız) yuvarlak haline getirip oturtun.
  • Hazır bekleyen yumurtalarınızı üstüne koyun ve ılık Hollandaise sosunu da en üste ilave edip lezzetin keyfini çıkartın.
  • Servis Önerisi: Rendelenmiş Frenk soğanıyla süsleyebilirsiniz.
  • Görüntü şıklaşıyor, tat artıyor.
  • Sos Hazırlanış
  • İçinde kaynayan su bulunan bir tencerenin içine bir başka tencere yerleştireceksiniz.
  • Kısık ateşte altta kaynayan suyun asla üsttekine değmemesine dikkat edin.
  • Üsttekine tereyağı hariç tüm sos malzemelerini koyup çırpmaya koyulun.
  • Karışım köpükleşmeye başladığı zaman işlem tamamdır.
  • Artık bu tencereyi tezgaha alabilir ve önceden erittiğiniz tereyağını yavaş yavaş ilave edebilirsiniz.
  • Bu ilave etme işlemi sırasında içeriği hızlı hızlı karıştırmanız lazım.
  • Tuzunu da ekledikten sonra sosunuz hazır.
  • Sos Hazırlanış
  • İçinde kaynayan su bulunan bir tencerenin içine bir başka tencere yerleştireceksiniz. Kısık ateşte altta kaynayan suyun asla üsttekine değmemesine dikkat edin.Üsttekine tereyağı hariç tüm sos malzemelerini koyup çırpmaya koyulun. Karışım köpükleşmeye başladığı zaman işlem tamamdır. Artık bu tencereyi tezgaha alabilir ve önceden erittiğiniz tereyağını yavaş yavaş ilave edebilirsiniz. Bu ilave etme işlemi sırasında içeriği hızlı hızlı karıştırmanız lazım. Tuzunu da ekledikten sonra sosunuz hazır.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
benedict, eggs


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Easter Eggs Freak Windows 0 24 Nisan 2007 20:22