IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mart 2012, 04:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beyninizin Sağ Tarafını mı, Sol Tarafını mı Kullanıyorsunuz ?




Burdan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 30 Mart 2012, 04:08   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Beyninizin Sağ Tarafını mı, Sol Tarafını mı Kullanıyorsunuz ?




Beynimin Sol Tarafını Kullanıyormuşum..



Sol Beyin


Siz ağırlıklı olarak sol beyninizi kullanıyorsunuz.

Sizin gibi sol beynini kullanan insanlar genellikle konuşma kabiliyeti detaya inme mantıklı ve analitik düşünme gerektiren durumlarda zorluk çekmezler. Farkında olsanız da olmasanız da hitap tarzınız ve düşüncelerinizi ifade ediş biçiminizle insanları etki altına alma kapasiteniz çok yüksek. Yazar veya şair olmayı güzel ve akıcı konuşmayı gerektiren özellikler sol beyinle ilgilidir. Bunun yanı sıra dil öğrenmeye de büyük bir yatkınlığınız var.

Sol beynini ağırlıklı kullanan biri olarak karşılaştığınız olayları belli bir mantığa oturtarak değerlendiriyorsunuz. Niyetten ziyade sonuca odaklı bir yapıya sahipsiniz. Bir işi bitirmeden diğerine atlamak size göre değil. Programlanmış günlük işlerden zevk alıyorsunuz ve genelde plan program yapıp bu sıraya göre hareket etmeyi tercih ediyorsunuz. Bu da yöntemli ve verimli bir çalışma tarzınız olduğu anlamına geliyor.

Matematikte başarılı olma şansınız da çok yüksek. Rakamlar sayılar arası ilişkiler diziler işlemler ve soyut düşünceden sol beyin sorumludur. Özellikle cebirsel işlem denklem ve problem çözmede gayet iyi olduğunuz söylenebilir.

Kendinizi rahat ifade edebildiğiniz için insanlarla iletişime geçmekte zorlanmıyorsunuz. Genelde yanlış anlaşılma gibi bir korkunuz yok; çünkü doğru kelimeleri bulmak sol beyin için kolay bir iştir. İnsanları dinlerken de aynı zamanda detaylara odaklandığınız içinmantıklı sonuçlara varabiliyorsunuz.

Sol beyin gerçekleri olduğu gibi ele aldığından girdiğiniz yeni ortamlara kolaylıkla uyum sağlayabiliyorsunuz. Sizin için püf noktaortamın kurallarını bilmek ve ona göre hareket etmek. Eğer bir kural yoksa kendi kurallarınızı koyacak kadar da güven sahibisiniz.

Fakat sol beyni baskın kişilerin genel olarak ilişkilerde zorlandığı bir kısım vardır; empati kurmak... Bununla ilgili en meşhur örnekyol tarifidir. Örneğin; siz karşınızdaki kişiye yol tarif ederken metresi metresine doğru bir tarif verebilirsiniz ancak bütün yönleri kendinize göre tarif edersiniz. "Sağa gideceksin" dediğinizde bu sağ taraf sizin sağınızdır. Sol beyin ben merkezci özellikler taşır.

İlişkilerdeki diğer bir eksi yön ise insanlar hakkında karar verirken kar-zarar analizi yapmaktan kendinizi alıkoyamamanız. Aslında bu durum sol beynin aklı ve mantığı duygulardan önce tutmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin bir iş yerinde patron sizsiniz ve çalışanlarınızdan birine bir proje verdiniz. Fakat bu proje o kişinin bütün çalışmalarına rağmen sizin istemediğiniz biçimde sonuçlandı. Bu durumda o kişinin iyi niyet çabalarını ve emeğini bir kenera koyarak o insanı gereğinden fazla cezalandırmanız ya da acımasızca eleştirmeniz olasıdır. Çünkü sizin için işlerin geldiği nokta önemlidir.

Sol beyin detaycı ve analitik düşünme sayesinde size ayrıntılı işlerde büyük başarı sağlar. Fakat bazen ayrıntılara fazla girmekbüyük resmi görmenizi engelleyebilir. Buna dikkat etmeli ve dengeyi sağlamalısınız.

Konu kitaplar olduğunda "roman" pek tercih ettiğiniz bir tür değil ya da ilk tercihiniz değil. Genelde düşünsel ve felsefi bazlı kitaplar akademik değeri olan araştırma ürünü yazılar ilgi alanınıza giriyor. Romanda ise gerçek yaşamdan esinlenerek yazılmış eserlerden daha çok hoşlanıyorsunuz. Örneğin biyografiler tarihi romanlar birebir hayatın içinden insanların anlatıldığı hikayeler gibi. Aynı şey sinema için de geçerli. Kurgusu yüksek fantastik filmler pek ilgi alanınıza girmiyor.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
beyninizin, sad, sol, tarafını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beyninizin içinde neler var? KarakıZ Sağlık Köşesi 0 01 Kasım 2011 15:16
Beyninizin cinsiyetini biliyor musunuz? Candy IF Ekstra 2 04 Kasım 2010 23:23
Beyninizin de cinsiyeti var, peki sizinki ne? Dilara Genel Paylaşım 8 30 Mart 2010 17:47
Hafıza testi!.. (Beyninizin yaşını öğrenin) Hesna Zeka Küpü 0 15 Şubat 2010 17:19
Beyninizin hangi yanını kullanıyorsunuz? - TEST Feronia Serbest Kürsü 0 09 Ocak 2010 03:55