IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 22 Mart 2009, 02:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı Havuç




Zeytinyağlı Havuç

Malzemeler:
2 orta boy Sogan
5 dis Sarmisak
9 orta boy 1 kg Havuç
3-4 dal
Maydanoz
2 yemek kasigi 15 gram
Pirinç
8 yemek kasigi 80 gram Zeytinyagi
1 1/2 tatli kasigi Tuz
1 tatli kasigi Seker
1 su bardagi Su


Hazırlanışı:
Sogani ve sarmisagi soyun, sogani yarim daire seklinde ince ince dograyin sarmisagi ise ince kiyin. Tencereye zeytin yagi ve ve dogranis sogani koyun. Kapagi kapatarak kisik ateste 4-5 dakika kavurun. Ince dogranmis sarmisak, tuz, seker ve suyu soganlara ekleyin ve kaynamaya birakin. Havucusoyun ve 1 santimetre kalinlikta daire seklinde dograyin. Tencerede pismekte olan karisima ekleyin. Üzerine pirinci serpip kaynayinca atesi kisin. Havuç yumusayincaya kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin. Servis tabagina aldiginizda sogutun ve üzerine maydanoz yapraklarini serpistirirerek servis yapin.


Afiyet olsun..

Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
havuc, zeytinyagli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Zeytinyağlı Havuç Yemeği (Diyet) Rhytia Diyet Tarifleri 0 02 Şubat 2014 21:05
Biberiyeli Zeytinyağlı Havuç Zen Diyet Tarifleri 0 13 Mayıs 2013 13:07
Zeytinyağlı Havuç Borani YapraK Zeytinyağlılar 0 11 Ocak 2010 18:00
Zeytinyağlı Yoğurtlu Havuç YapraK Zeytinyağlılar 0 11 Ocak 2010 17:52
Zeytinyağlı Havuç YapraK Zeytinyağlılar 0 22 Mart 2009 01:29