11 Ocak 2010, 17:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Köy Biberi Dolması Malzemeler: 1 kg köy biberi 2 su bardağı pirinç 2 baş kuru soğan 1'er çorba kaşığı kuş üzümü, çam fıstığı 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarımşar demet dereotu, maydanoz, nane 1 su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı şeker Tuz 3 su bardağı su Tarifi: Tencereye yağın yarısı konur. Isınınca kuş üzümü ve çam fıstığı atılır. Fıstık pembeleşince ince kıyılmış soğan eklenir. Soğan şeffaflaşınca yıkanmış pirinç katılır, birkaç dakika kavrulur. Üzeine salça, karabiber, tuz, şeker ve kıyılmış yeşillik eklenir, karıştırılır, ateşten alınır. Kapaklı olarak yarım saat bekletilir. Dolma harcı oyulmuş köy biberlerinin yarısına kadar doldurulur. Ağzı biberin başıyla kapatılır, tencereye dizilir. Orta ateşe yerleştirilir. Üzerine kalan zeytinyağı gezdirilir.5 dakika sonra 3 su bardağı sıcak su eklenir. Orta ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir. Ilık ya da sıcak tüketilir. | |
|
Etiketler |
biberi, dolmasi, dolması, koy, köy, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı biber dolması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 07 Şubat 2014 01:02 |
Zeytinyağlı Kabak Dolması | Dilara | Sebze Yemekleri | 1 | 22 Mayıs 2013 16:14 |
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması | Violent | Zeytinyağlılar | 0 | 04 Temmuz 2012 16:23 |
Zeytinyağlı Kereviz Dolması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 17:46 |
Zeytinyağlı Enginar Dolması | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2009 09:13 |