IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 14 Ocak 2015, 02:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pirinçli Şevketi Bostan





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1/2 kg. şevketi bostan
1 adet iri boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2-3 adet domates
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç pirinç
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
1/2 çubuk tarçın
2-3 bardak su
Tuz

Şevketi bostanın dikenli yaprakları ve odunsu kökleri olduğu için ayıklaması oldukça zor bir ottur. Traşlayıp kabuklarının soyulması ve yaprakların temizlenmesi gerekmektedir. Bu yüzden ayıklanmış almak daha kolaydır. Pazarlarda temizlenmiş vaziyette, su dolu kapların içinde satılıyor. Çünkü; sudan çıktıktan kısa bir süre sonra, pembe bir renk alıyor. Bu nedenle, aldığınız şevketi bostanı hemen pişiremeyecekseniz, limonlu ve unlu su dolu bir kap içinde muhafaza etmeniz gerekiyor.
En yaygın pişirme şekli, kuzu eti ile yapılanı. Haşlayıp üzerine limon, zeytinyağı sosu ile salatasını yapabilirsiniz. Veya haşlayıp, ince kıydığınız şevketi bostanı, sarımsaklı süzme yoğurt ile karıştırın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Güzel bir balık mezesi olur.
Şevketi bostan, sağlık açısından da çok yararlı bir bitki. Özellikle kaynama suyu içildiğinde, böbrekler için iyi bir temizleyicidir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zeytinyağlı şevketi bostan için şevketibostanı serçe parmağı ebadında julyen kesin.
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencerede kısık ateşte zeytinyağını kızdırın. Ayıklanmış ve doğranmış şevketibostanı tencereye ilave edip biraz döndürün.
Daha sonra soğanı ilave edip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Sarımsağı ilave edin.
Daha sonra domateslerin 3/2′sini, şekeri ve tuzu ekleyin. 1/2 limonun suyunu sıkın. 2 bardak su ilave edin, 1/2 çubuk tarçını içine atın ve yaklaşık 20 dakika kaynamaya bırakın.
Kaynadktan sonra pirinci ve kalan domatesleri ekleyin. Kapağı kapalı olarak pirinç yumuşayıp, şevketibostan pişene kadar ateşte tutun.
Ateşten aldıktan sonra pişirdiğiniz kapta soğumaya bırakın.
Yoğurt ile soğuk veya ılık servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bostan, pirincli, Şevketi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir bostan bekçisi Swat İslamiyet 0 12 Şubat 2012 19:50
Bİr bostan bekÇİsİ Sır İslamiyet 0 10 Nisan 2010 17:49