Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 17:57   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar




Malzemeler:

6 adet enginar
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet patates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz
1 adet limon
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su
Yağlı kağıt



Hazırlanışı:

Enginarları ayıklayıp limonlu, unlu suda bekletin. Soğanları piyazlık kıyın. Patates ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp soğanları kavurun. Patates, havuç ve bezelyeleri katıp 5 dakika kavrulunca ateşten alın. Enginarları tencereye yerleştirin.

Ortalarına bezelyeli harcı doldurun. Tuz, limon suyu ve toz şekeri üzerinde gezdirin, üstüne 1 çay bardağı su ekleyin. Tencerenin üzerini yağlı kağıtla kapatıp, pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayınca ateşten alın. Kağıdını açmadan soğutun (Enginarların renginin kararmaması için). Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış dereotu serpip, servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet