11 Ocak 2010, 17:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar Malzemeler: 6 adet enginar 1 su bardağı bezelye 1 adet havuç 1 adet patates 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kuru soğan Yarım demet dereotu Yeteri kadar tuz 1 adet limon 1 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı un 1 çay bardağı su Yağlı kağıt Hazırlanışı: Enginarları ayıklayıp limonlu, unlu suda bekletin. Soğanları piyazlık kıyın. Patates ve havucu minik küpler şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp soğanları kavurun. Patates, havuç ve bezelyeleri katıp 5 dakika kavrulunca ateşten alın. Enginarları tencereye yerleştirin. Ortalarına bezelyeli harcı doldurun. Tuz, limon suyu ve toz şekeri üzerinde gezdirin, üstüne 1 çay bardağı su ekleyin. Tencerenin üzerini yağlı kağıtla kapatıp, pişmeye bırakın. Enginarlar yumuşayınca ateşten alın. Kağıdını açmadan soğutun (Enginarların renginin kararmaması için). Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine kıyılmış dereotu serpip, servis edin. | |
|
Etiketler |
enginar, garniturlu, garnitürlü, zeytinyağlı, zeytinyagli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Enginar | Sevda | Zeytinyağlılar | 1 | 28 Eylül 2011 18:35 |
Zeytinyağlı Enginar Dolması | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2009 09:13 |
Zeytinyağlı Enginar | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:45 |
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:46 |
Zeytinyağlı Baklalı Enginar | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 00:38 |