IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By YapraK
  • 1 Post By Violent

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Ocak 2010, 17:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar




Malzemeler :

• 4 adet enginar (ayıklanmış)
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet limon
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 200 gr. taze iç bakla
• 1/4 demet dereotu
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• Tuz


Hazırlanışı:

Limonun suyunu sıkın. Bir kasede, limon suyunun yarısını 2 su bardağı su ile karıştırın ve enginarları kararmamaları için bu limonlu suya koyun. Soğanı soyup dörde bölün. Dereotunu ince ince kıyın.

Enginarı, iç baklayı, soğanı, kalan limon suyunu, tuz, şeker ve zeytinyağını, 2 su bardağı su ile birlikte büyük bir tencereye koyun. Tencerenin kapağını kapatıp harlı ateşte suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra ateşi kısarak 35 dakika daha pişirin ve tencereyi soğumaya bırakın.

Enginarlar soğuyunca servis tabağına dizin ve iç baklaları ortalarına yerleştirin. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 04 Temmuz 2012, 16:20   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İç Baklalı Enginar
5 adet enginar
yarım kg iç bakla
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
1 kesme şeker
1 demet dereotu
tuz

Hazırlanması:
  1. Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin. Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın. Tuz, şeker ve yarım limon sıkın., üstünü örtecek kadar su koyun.
  2. Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın.
  3. Yarı pişince iç baklaları ekleyin. Tamamen pişince ateşten alın. Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
baklali, enginar, Üç, zeytinyagli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Baklalı ve renkli biberli enginar Violent Zeytinyağlılar 0 10 Haziran 2013 20:08
İç Baklalı Enginar N999 Yemek Tarifleri 0 03 Şubat 2012 19:18
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:31
Zeytinyağlı Baklalı Kereviz YapraK Zeytinyağlılar 0 22 Mart 2009 00:59
Zeytinyağlı Baklalı Enginar YapraK Zeytinyağlılar 0 22 Mart 2009 00:38