Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 18:52   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuru İncir Dolması




Malzemeler :
250 Gr kuru incir
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı ceviziçi (iri kıyılmış)
1 Rulo kaymak
Hazırlanışı :
İncirlerin saplarını kesin ve yıkayın.
Derin bir kabın içerisine koyun.

Bir bardak su ilave ederek bir gece bekletin.

Daha sonra incirleri geniş bir tencerenin içerisine alın.

Üzerini örtecek kadar su ekleyin.

Kısık ateşte incirler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Şekeri koyun.

Şurup koyulaşınca ocağın altını kapatın.

İncirleri şurubun içerisinden alın ve soğumasını bekleyin.

Parmağınızla bastırarak ortasını çukurlaştırın.

İçerisine ceviz koyun.

Kalan şurubu üzerine gezdirin.

Kaymak ile süsleyerek servis yapın .

NOT : İsterseniz şurubu koyduktan sonra 180 derecede ısıtılmış fırında.

10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları