IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Ocak 2010, 18:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuru İncir Dolması




Malzemeler :
250 Gr kuru incir
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı ceviziçi (iri kıyılmış)
1 Rulo kaymak
Hazırlanışı :
İncirlerin saplarını kesin ve yıkayın.
Derin bir kabın içerisine koyun.

Bir bardak su ilave ederek bir gece bekletin.

Daha sonra incirleri geniş bir tencerenin içerisine alın.

Üzerini örtecek kadar su ekleyin.

Kısık ateşte incirler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Şekeri koyun.

Şurup koyulaşınca ocağın altını kapatın.

İncirleri şurubun içerisinden alın ve soğumasını bekleyin.

Parmağınızla bastırarak ortasını çukurlaştırın.

İçerisine ceviz koyun.

Kalan şurubu üzerine gezdirin.

Kaymak ile süsleyerek servis yapın .

NOT : İsterseniz şurubu koyduktan sonra 180 derecede ısıtılmış fırında.

10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dolmasi, dolması, incir, kuru, İncir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fas Mutfağı: Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:08
Kuru İncir reçeli yapımı Amelia Reçel Tarifleri 0 21 Mart 2014 20:00
İncir Dolması Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:29
Kuru Yemişli Elma Dolması N999 Dolma ve Sarmalar 0 17 Mayıs 2012 23:14
Kuru Biber Dolması N999 Yemek Tarifleri 0 08 Şubat 2012 01:29