IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2014, 22:08   #1
Çevrimdışı
Fas Mutfağı: Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin Tarifi


aşk sohbet odaları



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler


  • İki buçuk kg kuzu incik
    Yarım kg arpacık soğan
    Yarım su bardağı sarmısak
    Yeteri kadar zeytinyağı
    2,5 çorba kaşığı Fas baharatları karışımı
    1 adet çubuk tarçın
    1 adet taze zencefil soğanı
    6 çay kaşığı kırmızı tozbiber
    Yarım çay kaşığı lif safran
    10-15 adet kuru erik
    400 gram kuru incir
    10 su bardağı et suyu
    3 çorba kaşığı tozşeker
    Yarım çorba kaşığı deniz tuzu
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım çay bardağı zencefil
    1 çorba kaşığı susam tohumu


Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin Yapılışı


Derin bir kaba aldığınız incikleri zeytinyağında kavurun. Ardından arpacık soğanların büyük bir kısmını ve sarmısakları ekleyip 5 dakika boyunca sote edin. Sonrasında Fas baharatları karışımını, çubuk tarçını, elma dilimi yaptığınız taze zencefil soğanını, kırmızı tozbiberi, lif safranı, kuru erikleri, kuru incirin bir kısmını, deniz tuzunu, tozşekeri, karabiberi, zencefili de ilave ederek bir-iki kez karıştırın ve sonrasında kapaklı bir çömleğe aktarın. Çömleğe aktardığınız malzemelere et suyunu ve tuzu ekleyerek fırında kaynamaya bırakın. Etler yumuşayınca fırından alın ve arpacık soğan, kuru incir ve susam tohumu ile servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler


  • İki buçuk kg kuzu incik
    Yarım kg arpacık soğan
    Yarım su bardağı sarmısak
    Yeteri kadar zeytinyağı
    2,5 çorba kaşığı Fas baharatları karışımı
    1 adet çubuk tarçın
    1 adet taze zencefil soğanı
    6 çay kaşığı kırmızı tozbiber
    Yarım çay kaşığı lif safran
    10-15 adet kuru erik
    400 gram kuru incir
    10 su bardağı et suyu
    3 çorba kaşığı tozşeker
    Yarım çorba kaşığı deniz tuzu
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım çay bardağı zencefil
    1 çorba kaşığı susam tohumu


Karamelize Kuru İncir ve Susam Tohumu ile Kuzu Tajin Yapılışı


Derin bir kaba aldığınız incikleri zeytinyağında kavurun. Ardından arpacık soğanların büyük bir kısmını ve sarmısakları ekleyip 5 dakika boyunca sote edin. Sonrasında Fas baharatları karışımını, çubuk tarçını, elma dilimi yaptığınız taze zencefil soğanını, kırmızı tozbiberi, lif safranı, kuru erikleri, kuru incirin bir kısmını, deniz tuzunu, tozşekeri, karabiberi, zencefili de ilave ederek bir-iki kez karıştırın ve sonrasında kapaklı bir çömleğe aktarın. Çömleğe aktardığınız malzemelere et suyunu ve tuzu ekleyerek fırında kaynamaya bırakın. Etler yumuşayınca fırından alın ve arpacık soğan, kuru incir ve susam tohumu ile servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
fas, ile, karamelize, kuru, kuzu, mutfağı, susam, tajin, tarifi, tohumu, ve, İncir

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fas Mutfağı: Patlıcanlı Tajin AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 21:06
Kuru İncir reçeli yapımı Amelia Reçel Tarifleri 0 21 Mart 2014 20:00
Kuzu Etli Ebegümeci (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:30
Karamelize edilmiş ananaslı ve kremalı kek Tarifi Violent Kek Tarifleri 0 14 Mayıs 2013 11:21
Kuru İncir Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 11 Ocak 2010 18:52