Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 19:14   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İspanyol Usulü Acılı Sulu Köfte




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

*
500 g yarim yagli kiyma
*
1 yumurta
*
50 g galeta unu (yaklasik 4-5 y.k.)
*
3 iri dis sarmisak (ezilmis)
*
4-5 adet iri olgun domates(kabugu soyulup kup dogranmis)
*
1 adet orta boy sogan(ince dogranmis)
*
2-3 tane arnavut biberi(kucuk dogranmis)
*
1 cay bardagi bezelye
*
1-2 y.k. salca (domatesin rengine gore)
*
2 su b. su
*
1'er c.k. tuz, karisik baharat, kisnis, isot
*
Biraz un, sivi yag

Yapilisi:


1.
Kiyma, yumurta, tum baharatlar, galeta unu ve 2 adet sarmisagi bir kapta iyice yogurun ve buzdolabinda 30dk kadar dinlendirin.
2.
Dolaptan cikardiginiz kiymadan ceviz iriliginde parcalar alip yuvarlayin ve kofteleri piserken birbirine yapismamasi icin una bulayin.


3.
Teflon bir tavada yagi kizdirin. Arnavut biberlerini, sogani ve geri kalan sarmisagi soganlar seffaflasincaya kadar kavurun. Salcayi ekleyip kavurmaya devam edin.
4.
Kup dogranmis domatesleri ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu ilave edin. Arzu ederseniz bu sosa da biraz baharat ekleyebilirsiniz.
5.
Kofteleri tencereye alin, bezelyeleri de ekleyip kofteler iyice pisinceye kadar orta ateste pisirin (yaklasik 30 dk). Maydanoz yapraklariyla susleyerek servis edin.

Verilen malzemelerle 20 adet kofte cikiyor, oldukca iri ve doyurucu olduklari icin uc kisiye rahatlikla yetecegini dusunuyorum. Bu yemegi yaparken dikkat etmeniz gereken tek nokta arada bir yavasca karistirmak; aksi halde domatesler tencerenin dibinde kalip yanabiliyor. Ayrica kofteleri onceden hazirlayip buzlukta dondurabilirsiniz, boylece istediginiz zaman sadece sosunu hazirlayip kofteleri cozdurmeden pisirebilirsiniz. Afiyet olsun!
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet