08 Haziran 2010, 13:56
|
#5 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Nihat Sırdar - Köşe Yazıları
BEY Seçimler yaklaşıyor ya...
Kim bilir daha ne dayılanmalar, ne vaatler, ne açılımlar duyacağız belli değil...
Bunların hepsi başlangıç.
Öğretmenlere atama sözleri, emeklilere zam müjdeleri, İsrail haddini bil açıklamaları, çiftçiye destek sözleri, kamu personelinin durumunu iyileştirme vaatleri gırla gidecek...
Tüm bunlar önümüzdeki aylarda yoğun olarak yaşanacak.
Yalnız arada emeklilerden alınan ilaç paylarında artış, çiftçinin mazotuna biraz daha vergi, kamu personelinin maaşlarındaki vergi kesintisinde yükselme falan da olacak haliyle.
Ancak güzide Türk basını bunları doğal olarak görmeyecek veya görmesine imkan vermeyecek kadar yoğun bir gündem olacak o aralar.
İşte o aralar başladı artık.
Hele yılbaşından sonra daha da yoğunlaşacak.
Kılıçdaroğlu Trakya'ya gitmiş mesela hafta sonu...
İzleyen bir gazeteci arkadaşım 'Ben böyle gezi görmedim' dedi.
Niye diye sordum, 'Seçim gezisi değil. Ama her gittiği yer miting alanı gibi. Adam 100 metreyi 1 saatte gidiyor. Hüseyin Bolt'un rekorunu tersten kıracak' dedi.
'Arada bunu Kılıçdaroğlu'na söyle de Hüseyin Bey'e teşekkür etsin' dedim ben de.
Kılıçdaroğlu, Recep Bey diye hitap etmeye devam ediyor bu arada Başbakan'a.
Yakın çevresinden öğrendiğime göre kendisi bir hayli sinirleniyormuş bu duruma.
Hatta yine kendisine bir yazısında Recep Bey diye hitap eden yazar Mustafa Kızıklı'yı dava bile etmiş.
Mahkeme bu ifadenin hakaret veya aşağılama içermediğine karar vermiş ve yazar beraat etmiş.
Recep Bey'in avukatları temyize gitmiş.
Onlar, 'bey' ifadesinin aşağılama ve hakaret olduğunda ısrarlılar yani.
Peki o zaman, Kültür ve yetmiyormuş gibi Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın açıklamasına ne diyeceğiz?
Gazeteciler kendisine Fethullan Gülen'in Gazze gemisine İsrail saldırısı ile ilgili açıklamalarını sormuşlar.
Ertuğrul Günay cevap vermiş gazetecilere ve Gülen'le ilgili konuşurken Fethullah Bey demiş.
Şimdi Kültür ve Turizm Bakanı Fethullah Gülen'e hakaret etmeye çalıştı ve küçültmek istedi diye mi anlayalım bu hitabı.
Adam sonuçta Kültür Bakanı...
Hangi hitabın nerede nasıl kullanılacağını biliyor olsa gerek.
Ama hukuk bilmiyor belli... ***
Bir de bir soru sormuştum geçen yazıda.
Küfür kıyamet AKP'li maillerinin haricinde bir cevap gelmedi hiçbir yerden.
İsrail saldırmasaydı ve sadece İskenderun saldırısı olsaydı yine döner miydi acaba Recep Bey Şili'den? ALINTI; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
| |