Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ekim 2010, 14:50   #1
Çevrimdışı
Peri
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hingel Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hingel malzemeleri
1 yumurta
4 su bardağı un
Tuz, su

İç harcı için
4 haşlanmış patates
1 kuru soğan
Tuz , tozbiber
İsteğe göre 1 tatlı kaşığı salça


Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı salça
Az su

Öncelikle mantı hamuru kıvamında hamur oluşturulur, dinlenmeye bırakılır.
Daha sonra iç malzemeyi yapmak için soğanlar yemeklik boyda doğranır, az yağ koyarak kavurulur. Sonra patates püre haline getirilir. Soğanın içine arzuya göre salça konacaksa bu aşamada konulur, patatesler ilave edilir. Tuz ve baharat eklenir. Ocaktan alınır. Hamur mantı hamuru gibi açılıp daha büyük ebatlarda kesilir(Hingel mantıdan daha büyük taneli olur) içine patatesten konularak katlanır. Su kaynatılır, içine hafif tuz atılır. Pişene kadar kaynatılır süzülür. Bir tavada tereyagı eritilir mantı tepsiye dökülüp üzerine yagı dökülür. E afiyet ola.


Konu Peri tarafından (18 Ekim 2010 Saat 00:09 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat