![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Hingel Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hingel malzemeleri 1 yumurta 4 su bardağı un Tuz, su İç harcı için 4 haşlanmış patates 1 kuru soğan Tuz , tozbiber İsteğe göre 1 tatlı kaşığı salça Üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı salça Az su Öncelikle mantı hamuru kıvamında hamur oluşturulur, dinlenmeye bırakılır. Daha sonra iç malzemeyi yapmak için soğanlar yemeklik boyda doğranır, az yağ koyarak kavurulur. Sonra patates püre haline getirilir. Soğanın içine arzuya göre salça konacaksa bu aşamada konulur, patatesler ilave edilir. Tuz ve baharat eklenir. Ocaktan alınır. Hamur mantı hamuru gibi açılıp daha büyük ebatlarda kesilir(Hingel mantıdan daha büyük taneli olur) içine patatesten konularak katlanır. Su kaynatılır, içine hafif tuz atılır. Pişene kadar kaynatılır süzülür. Bir tavada tereyagı eritilir mantı tepsiye dökülüp üzerine yagı dökülür. E afiyet ola. Konu Peri tarafından (18 Ekim 2010 Saat 00:09 ) değiştirilmiştir. | |
| ![]() |
Etiketler |
hingel, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Adana Aşlama Tarifi - Meyan Kökü Şerbeti Tarifi | Sarya | İçkiler İçecekler | 0 | 15 Mart 2021 18:58 |
Hingel mantısı nasıl yapılır? | Feronia | Hamur İşleri | 0 | 08 Kasım 2018 07:34 |
Tahıllı Meyveli Yoğurt Tarifi - 6. Aylık Bebek Yemek Tarifi | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 15:45 |
Hingel(Erzurum) | Zen | Yöresel Yemekler | 1 | 14 Aralık 2012 17:18 |
Kıymalı Hingel (Kafkas) Tarifi | Sevda | Yöresel Yemekler | 0 | 28 Haziran 2012 22:32 |