MALZEME:
Bağ Yapraği
Pirinç
Kiyma
Soğan
Salça
Nane
Maydonoz
Tere Otu
Tuz
Sivi yağ
Limon
isteğe göre (Kuyruk Yaği.)
YAPILIŞI:
Soğanlar ince ince kiyilir, daha sonra hafif ateste pemplesinceye kadar pisirilir daha sonra kiyma ilave edlir, az bir sey (sadece rengi değisene kadar) pisirilir ardindan yikanmis
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ilave edlir bir iki kere karistirilir ve ocaktan
indirilir daha sonra tuz, nane, maydonoz ve tere otu katilip harman yapilir. içi hazirlandiktan sonra parmak kalinliğinda tencere dolusu sarilir. Daha sonra varsa güveçe konur, üzerine bir iki dilim
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur ve üzeri kapatilir belli süre pistikten sonra üzerine isilti ve tat vermesi için sivi yağ ilave edilir.