Malzemeler
750 gr
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet orta boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
varsa 150 gr
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
25-30 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Hazırlanışı
Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Süzdürerek ince ince doğrayın,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı
yemeklik incecik doğrayın. Çemenlerini ayıkladıktan sonra
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları küçük kareler biçiminde doğrayın. Yağı tavada eritin. Yağ kızınca
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları içine biraz yumuşayıncaya kadar kavurun. Pastırmaları katıp 3 dakika
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]larla birlikte kızartın. Kavrulmuş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lara ıspanağı ekleyin. Kapağını kapatıp
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları suyunu verinceye kadar orta ateşte pişirin. Kapağı kaldırıp tuzu ve karabiberleri serpin. Suyunu çekinceye kadar yaklaşık 3-4 dakika kavurun. Ispanağın ortasında kaşığın tersi ile 5 yuva açın. Bu yuvalara
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları kırın. Yumurtaları beyazı katılaşıp sarısı hafif sulu kıvama gelinceye kadar pişirin. Ateşten alıp
sıcak servis yapın