Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2010, 14:27   #1
Çevrimdışı
yoSun
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dövme Pilavı (Gaziantep) Tarifi




Malzemeler
Dövme 2 su bardağı
Nohut 1/3 su bardağı
Su 4 1/2 su bardağı
Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram
Tuz 2 1/6 tatlı kaşığı
Margarin 6 yemek kaşığı
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı





Yapılışı

Dövme ve nohutu yıka, akşamdan hacimlerinin iki katı su ile ayrı ayrı ıslat. Eti 4 santimetreküp irilikte doğra, nohut la birlikte tencereye koy, yarma ve nohutun ıslatma sularını kullanarak yumuşayıncaya değin yaklaşık 90 dakika pişir. Et suyuna sıcak su ekleyerek 4 1/2 su bardağına tamamla, et nohut karışımına ekle, dövme ve tuz koy, dövme yumuşayıp kabarıncaya kadar 50-60 dakika pişir, üzerine eritilmiş yağı gezdir, peçete koyup 20 dakika dinlendir, servis tabağına al, kara biber serp.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet