Malzemeleri:
250 gr. un
150 gr. tereyağı
½ litre
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr. gravyer
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i
5
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
bir tutam tuz.
Yapılışı:
250 gr. un bir kaba konulur. 5
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırılıp
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] teli ile iyice karıştırıldıktan sonra ½ litre
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve 75 gr. tereyağı ve tuz ilave edilir. Biraz daha karıştırılır. kalan tereyağı bir kapta eritilir, fırçayla bir tepsiye sürülür. Tepsi ateşte hafifçe kızarınca bulamaçtan ½ kepçe dökülür, ateşte yalnız alt kızardıktan sonra 250 gr. rendelenmiş gravyer
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biraz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le yumuşatılıp maydanoz atılır. Pişirilen hamurların yarısının kızaran yerlerine sürülür. Diğer hamurların kızaran baş yönleri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in üzerine kapatılır. Sıcakken servis yapılır .