10 Ocak 2011, 17:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kars böreği Malzemeleri: 250 gr. un 150 gr. tereyağı ½ litre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 250 gr. gravyer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i 5[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir tutam tuz. Yapılışı: 250 gr. un bir kaba konulur. 5[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kırılıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] teli ile iyice karıştırıldıktan sonra ½ litre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve 75 gr. tereyağı ve tuz ilave edilir. Biraz daha karıştırılır. kalan tereyağı bir kapta eritilir, fırçayla bir tepsiye sürülür. Tepsi ateşte hafifçe kızarınca bulamaçtan ½ kepçe dökülür, ateşte yalnız alt kızardıktan sonra 250 gr. rendelenmiş gravyer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biraz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]le yumuşatılıp maydanoz atılır. Pişirilen hamurların yarısının kızaran yerlerine sürülür. Diğer hamurların kızaran baş yönleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in üzerine kapatılır. Sıcakken servis yapılır .
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
böreği, kars |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ani \ Kars | efLatun | Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar | 0 | 03 Mart 2012 23:11 |
Kars | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:31 |
Kars yahnisi (kars) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 10 Ocak 2011 17:25 |