Malzemeler
6 adet hazır yufka
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İç harcı için;
3 adet ince uzun kemer
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr az yağlı kıyma
4 adet orta boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
2 çay kaşığı tuz
karabiber
pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı olarak soyup tavla zarı formunda doğrayın. Acı suyunun çıkması için bol tuzlu suda bekletin.
Diğer taraftan,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları yemeklik incecik doğrayın.
İç harcını hazırlamak için; sıvıyağ ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları geniş bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra yıkayıp süzdüğünüz
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave edin.
Tuz, karabiber ve pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i serpiştirip arada sırada karıştırarak
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yumuşayıp ezilinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Diğer taraftan, fırın tepsisini katı yağla iyice yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye tam oturacak şekilde buruşturarak yerleştirin.
Soğumuş olan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı harcın beşte birini kaşıkla yufkanın üzerine yayın. Bir yufka daha serip
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı iç yayın. Bu şekilde yufkaları ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı harcı üst üste yerleştirin.
Altıncı yufkayı en üste serip kenarlarını alta doğru kıvırın.
Yoğurt ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı bir kasede çırpıp kaşık yardımıyla böreğin her tarafına sürün.
İsterseniz üzerine çörekotu serpiştirin ve önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında, en az 30 dakika pişirin. Çıkarın ve üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirin. Ilık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun.