IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 17:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcanlı börek (sarıgerme muğla)




Malzemeler
6 adet hazır yufka
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İç harcı için;
3 adet ince uzun kemer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
250 gr az yağlı kıyma
4 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası
2 çay kaşığı tuz
karabiber
pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı olarak soyup tavla zarı formunda doğrayın. Acı suyunun çıkması için bol tuzlu suda bekletin.
Diğer taraftan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları yemeklik incecik doğrayın.
İç harcını hazırlamak için; sıvıyağ ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları geniş bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra yıkayıp süzdüğünüz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave edin.
Tuz, karabiber ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i serpiştirip arada sırada karıştırarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yumuşayıp ezilinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Diğer taraftan, fırın tepsisini katı yağla iyice yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye tam oturacak şekilde buruşturarak yerleştirin.
Soğumuş olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı harcın beşte birini kaşıkla yufkanın üzerine yayın. Bir yufka daha serip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı iç yayın. Bu şekilde yufkaları ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı harcı üst üste yerleştirin.
Altıncı yufkayı en üste serip kenarlarını alta doğru kıvırın.
Yoğurt ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı bir kasede çırpıp kaşık yardımıyla böreğin her tarafına sürün.
İsterseniz üzerine çörekotu serpiştirin ve önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında, en az 30 dakika pişirin. Çıkarın ve üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirin. Ilık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
börek, muğla, patlicanli, patlıcanlı, sarigerme, sarıgerme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patlıcanlı Börek Lcia Hamur İşleri 0 20 Ocak 2015 18:22
Sarıgerme Plajı Lcia Ege Bölgesi 0 22 Kasım 2014 16:03
Patlıcanlı tost Rhytia Diyet Tarifleri 0 03 Şubat 2014 21:40
Muğla'nın Tarihi ve Turistik Yerleri + Muğla da, Gezilecek Yerler.. Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 12 Ağustos 2011 15:18
Patlıcanlı Sos YapraK Soslar 0 22 Mart 2009 16:09