Malzemeler :
Patlıcan 4 Adet
Sivribiber 2 Adet
Kızartmak İçin :
Komili Sızma Zeytinyağı
Sosu :
Domates 4 Adet
Komili sızma zeytinyağı 2 Adet
Sarımsak 2 Diş
Kesme şeker 2 Adet
Sirke 1 Yemek Kaşığı
Tuz-karabiber
Üzeri İçin :
Sarımsaklı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
YAPILIŞI:
1- Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın.Acısını çıkarmak ve kararmamsı için tuzlu su da bekletin. Kızartmadan önce su dan çıkarıp, iyice suyunu sıkın. Havlu kağıt ile
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları kurulayıp, kızgın zeytinyağında iyice kızartın. Zeytinyağ soğuk olur ise
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar fazla yağ çeker. Kızaran
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların fazla yağını süzmek için havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarın. Patlıcanlardan sonra sivri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leride kızartın.
2- Sosu için:
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin kabuklarını çıkaraıp, küp küp doğrayın.
3- Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
4- Küçük bir tenecereye doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri, şekeri, sirkeyi,kıyılmış Sarımsakları, Komili Sızma zeytinyağını, tuzu, karabiberi koyup, bir taşım kaynatın. Soso kıvamına geldikten sonra içine kızarmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave edip,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları sos ile birlikte bir taşım kaynatın. 5- Soslu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları servis tabağına alıp, ılıtın. Daha sonra üzerine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kızarmış sivri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile süsüleyip, servis edin.