Malzemeler:
2 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
500 gram taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay bardağı su
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2'şer adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve sivribiber
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yeteri kadar tuz
Kızartmak için:
Zeytinyağı
Sosu için:
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
4-5 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3-4 diş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Hazırlanışı:
Soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Ayıklanmış taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yi sotelemeye devam edin. Su, tuz, toz şeker ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı diri kalacak şekilde kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta küp doğranmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], sivribiberi,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i ayrı ayrı zeytinyağında kızartın. Taze
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li karışıma kızartılmış sebzeleri ilave edip, kaşık değdirmeden tenceredeki sebzeleri sallayarak harmanlayın. Karışımı servis tabağına alın. Sos için; Zeytinyağına, rendelenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ince kıyılmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve toz şekeri ekleyip iyice pişirin. Türlünün üzerine sosu gezdirin. Arzunuza göre soğuk ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz.