Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2011, 22:48   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabak kavurması (tokat)




Malzeme
Kabak 4 büyük boy
Soğan 1 büyük boy
Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı
Duru köftelik bulgur 1/2 su bardağı
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 4-6

YAPILIŞI
Kabaklar yıkanır, uç kısımları kesilir ve küçük küp şeklinde doğranır. Soğan soyulur,yıkaanır ve ince ince doğranır. Bir tencerede yağ ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarartılır,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur. Bulgur katılıp karıştırılarak biraz daha kavrulur. Daha sonra pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karabiber ve tuz atılarak karıştırılır. Kısık ateşte bulgur ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yumuşayıncaya kadar pişiilir (K.K.Barış).

NOT: Tokat yöresinden alınmıştır. Kalın kabuklu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar için uygun bir yemektir. Sakız kabağı dışında türleri ile yapıldığında,kabağın iç kısmı çıkarılmalıdır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan