Malzeme
Kabak 4 büyük boy
Soğan 1 büyük boy
Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı
Duru köftelik bulgur 1/2 su bardağı
Pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 4-6
YAPILIŞI
Kabaklar yıkanır, uç kısımları kesilir ve küçük küp şeklinde doğranır. Soğan soyulur,yıkaanır ve ince ince doğranır. Bir tencerede yağ ile
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarartılır,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur. Bulgur katılıp karıştırılarak biraz daha kavrulur. Daha sonra pul
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karabiber ve tuz atılarak karıştırılır. Kısık ateşte bulgur ve
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yumuşayıncaya kadar pişiilir (K.K.Barış).
NOT: Tokat yöresinden alınmıştır. Kalın kabuklu
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar için uygun bir yemektir. Sakız kabağı dışında türleri ile yapıldığında,kabağın iç kısmı çıkarılmalıdır.