IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 22:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabak kavurması (tokat)




Malzeme
Kabak 4 büyük boy
Soğan 1 büyük boy
Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı
Duru köftelik bulgur 1/2 su bardağı
Pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4 tatlı kaşığı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 4-6

YAPILIŞI
Kabaklar yıkanır, uç kısımları kesilir ve küçük küp şeklinde doğranır. Soğan soyulur,yıkaanır ve ince ince doğranır. Bir tencerede yağ ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarartılır,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ilave edilerek 2-3 dakika kavrulur. Bulgur katılıp karıştırılarak biraz daha kavrulur. Daha sonra pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karabiber ve tuz atılarak karıştırılır. Kısık ateşte bulgur ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yumuşayıncaya kadar pişiilir (K.K.Barış).

NOT: Tokat yöresinden alınmıştır. Kalın kabuklu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar için uygun bir yemektir. Sakız kabağı dışında türleri ile yapıldığında,kabağın iç kısmı çıkarılmalıdır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kabak, kavurmasi, kavurması, tokat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pirinçli Kabak Kavurması nasıl yapılır? Resimli Burce Sebze Yemekleri 0 14 Mayıs 2014 23:52
Geleneksel kurban bayramı yemeklerinden olan -Kurban Kavurması- Et Kavurması(Resimli) Sevda Et Yemekleri 0 06 Kasım 2011 11:56
Tokat dolması (tokat) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 00:08
Tokat mantısı (tokat) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 22:53
Kabak kavurması YapraK Sebze Yemekleri 0 27 Aralık 2009 04:39