Malzeme listesi
500 gr az yağlı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyma
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet orta boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı yenibahar, kimyon
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın sarısı
1 demet maydanoz
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın akı+1 adet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yapılışı:
Kıymanın yarısını bir tavaya koyup kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar 5 dakika kavurup ocaktan alın ve soğutun.
Pirinci yıkayıp süzün. 2 su bardağı suda 10 dakika hafifçe haşlayıp tekrar suzun ve soğumasını bekleyin.
Diğer taraftan,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı soyup rendeleyin. Kavrulmuş kıyma, kimyon yenibahar, ince kıyılmış maydanoz, haşlanmış
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], rendelenmiş
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı, tuz ve karabiberi derin bir kaba aktarıp 5 dakika kadar yoğurun.
Unu bir tabağa yayın. Yumurtaları çukur bir kapta çırpma teli yardımıyla çırpın. Köfte hamurundan
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]den büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak uzun yassı köfteler hazırlayın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Köfteleri
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya bulayıp kızgın yağda tavayı hafifçe sallayarak ve köfteleri çevirerek kızartın. Kızaran köftelerı kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Servis tabağına yerleştirip sıcak servise sunun.