IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ocak 2011, 11:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pirinçli köfte (uşak)




Malzeme listesi
500 gr az yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyma
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı yenibahar, kimyon
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın sarısı
1 demet maydanoz
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın akı+1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yapılışı:
Kıymanın yarısını bir tavaya koyup kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar 5 dakika kavurup ocaktan alın ve soğutun.
Pirinci yıkayıp süzün. 2 su bardağı suda 10 dakika hafifçe haşlayıp tekrar suzun ve soğumasını bekleyin.
Diğer taraftan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı soyup rendeleyin. Kavrulmuş kıyma, kimyon yenibahar, ince kıyılmış maydanoz, haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı, tuz ve karabiberi derin bir kaba aktarıp 5 dakika kadar yoğurun.
Unu bir tabağa yayın. Yumurtaları çukur bir kapta çırpma teli yardımıyla çırpın. Köfte hamurundan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]den büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak uzun yassı köfteler hazırlayın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Köfteleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya bulayıp kızgın yağda tavayı hafifçe sallayarak ve köfteleri çevirerek kızartın. Kızaran köftelerı kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Servis tabağına yerleştirip sıcak servise sunun.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pirincli, uşak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uşak böreği (uşak) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:36
Pirinçli Omlet YapraK Yumurta Yemekleri 0 22 Mart 2009 02:31