MALZEME LİSTESİ
7-9 adet kırmızı uzun tarhana
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Patlıcan,
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da lahanada kullanabilirsiniz)
İçinin malzemesi için;
250 gr orta yağlı kıyma
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (iri bulgur da kullanabilirsiniz)
2-3 adet orta boy kuru
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (2-3 adet taze yeşil
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da kullanabilirsiniz)
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
karabiber
1 demet taze nane (1 yemek kaşığı kuru nane de kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
Uzun dolmalık
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de denen kırmızı tarhana
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin saplarını diplerinden ayırmadan, kapak gibi kesin. Tohumlarını ayııklayın ve yıkayıp süzün. Kimi yörelerde
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], zarından ayrılıncaya kadar haşlanır ve kabuğu soyulur. Kimi yörelerde ise haşlanmadan çiğ olarak kullanılır.
İçini hazırlamak için; kıyma, zeytinyağı ve yemeklik incecik doğradığınız
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları geniş bir tavaya aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5-7 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci ilave edip 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
İncecik kıydığınız maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın.
Soğuyan dolma harcını
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin içine doldurun. Dolmaları geniş bir tencereye yatırarak yan yana ve üst üste dizin.
Üzerine 2 su bardağı sıcak su gezdirip porselen tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın dolmayı kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servise sunun