IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ocak 2011, 11:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etli biber dolması (uşak)




MALZEME LİSTESİ
7-9 adet kırmızı uzun tarhana[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Patlıcan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da lahanada kullanabilirsiniz)
İçinin malzemesi için;
250 gr orta yağlı kıyma
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (iri bulgur da kullanabilirsiniz)
2-3 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (2-3 adet taze yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da kullanabilirsiniz)
1 demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
karabiber
1 demet taze nane (1 yemek kaşığı kuru nane de kullanabilirsiniz)

YAPILIŞI
Uzun dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de denen kırmızı tarhana[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin saplarını diplerinden ayırmadan, kapak gibi kesin. Tohumlarını ayııklayın ve yıkayıp süzün. Kimi yörelerde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], zarından ayrılıncaya kadar haşlanır ve kabuğu soyulur. Kimi yörelerde ise haşlanmadan çiğ olarak kullanılır.
İçini hazırlamak için; kıyma, zeytinyağı ve yemeklik incecik doğradığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları geniş bir tavaya aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5-7 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci ilave edip 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
İncecik kıydığınız maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın.
Soğuyan dolma harcını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin içine doldurun. Dolmaları geniş bir tencereye yatırarak yan yana ve üst üste dizin.
Üzerine 2 su bardağı sıcak su gezdirip porselen tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın dolmayı kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servise sunun

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
biber, dolmasi, dolması, etli, uşak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etli Soğan Dolması Lcia Sebze Yemekleri 0 01 Ekim 2014 18:11
Etli Biber Dolması Tarifi Amelia Dolma ve Sarmalar 0 17 Mart 2014 18:10
ılıbada dolması (uşak) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:36
Kıymalı enginar dolması (uşak) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:35
Etli Kayısı Dolması Kralice Dolma ve Sarmalar 1 12 Mart 2009 17:13