Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Temmuz 2011, 00:55   #4
Bozkurt- Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Biraz acı, tamamen gerçek!

Konu açılalı bir kaç gün olmuş fakat şu konuya değinmeden yapamadım.
Dünyanın Hiç Bir ülkesinde askerlik türkiye'de olduğu gibi gurur verici karşılanmaz.
Bizim 19 yaşını doldurmuş 20 yaşından gün almış yiğitlerimiz askere çağrıldığında büyük bir sevinç ile giderler bu görevi yapmaya.
Çok değil yakın bir geçmişte 2 evladını aynı yıl içerisinde askere yollayan bir baba oğullarının ikisininde bir kaç ay ara ile sehit verdikten söylediği tek söz var VATAN SAĞOLSUN.Bir oğlum daha var oda gitsin oda sehit olsun.
Bir türk insanının bu sözü söylemesi kadar gurur verici başka bir sey olamaz.Taşıdığı kanın,bastığı toprağın zamanında onun için sehit olanların geçmişine saygı duyan bu babanın elleri değil ayakları öpülse yeridir.
Gelelim Askerlik Eğitimi Konusuna.
Şuan Doğuya asker olarak giden serefli türk evlatlarının acemi birliğinde gördükleri doğu eğitimleri 75 gündür.75 gün sonunda komando eğitim birliğine giden bu yiğitler 45 gün daha eğitime tabi tutularak zor eğitimlerden geçerek doğuya,sınır bölgelerine,karakollara gönüllü olarak giderler.o bölgeyle ilgili hiçbir fikri olmadan orada canla,başla,azimle çatışır gerektiğinde ölürler.Bir karakola saldırı yapan teröristlerin tek amacı o karakoldaki türk bağranı indirip yerine bırakın bayrak denilecek yemek yerken yere serilmeyecek iğrençlikteki o bayrak ismi verdikleri bez parçasını türk bayrağının yerine asmak onunla gurur duymaktır.Bir karakolda çatışma varsa ve siddetli sekilde devam ediyorsa karakol komutanı askerlerine su emiri verir.Gerekmedikçe mevziden çıkmayın.Bayrağa yaklaşanı indirin!
O karakolu bırakın,O bölge yerinden oynar.Taş üstünde Taş kalmaz.Tek O SEREFLİ BAYRAĞIMIZ o sancaktan asağıya inmez.
Bir çatışma anında oraya giden askerde geriye dönmez.Değil 1000 10.000 adi adamla çatışacağınıda bilse geriye adım atmaz.Serefi ve namusu ile çatışır.Gazi olur,sehit olur geri dönmez.
Bu konuyu yazan arkadaşım türk silahlı kuvvetlerinin bir mensbune ağız dolusu sövmekten bahsetmiş.Ama askerliği çözememiş.Sen ki siirt gibi bir bölgede askerlik yapmışsın.15 yada 18 ay Bilemem ama orada bulunduğun sürece sana yemek,su,yatacak yer veren Serefli Bir Ordunun Değil Tuğgeneraline Er'ine bile tek kelime edemezsin.Orda yemek yeyip su içtin yatıp uyuduysan yemek yediğin kaba hakaret etmeyeceksin.Hepimiz askerlik yaptık.Hepimiz çeşitli yerlerde bulunduk.Hepimizden bir parça koptu.Ama askerliğini yapan bir adama hele ki serefi ile doğuda,güney doğuda bir nevi askerlik yapmış bir adama bu söz yakışmaz.Su yazdıklarını tekrar tekrar oku bana hak vereceksin.
Keyifli Paylaşımlar.

Konu Bozkurt- tarafından (07 Temmuz 2011 Saat 01:03 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver