Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Limon reçeli malzemeleri 6 limon 3 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu Limon reçeli hazırlanışı Limonların kabuklarını rendeleyin. Bir tencerede su kaynatın. Limonları içine aktarıp bekletin. Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın. Sıcak suda bekleyen limonları dilimleyin. Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Dilimlediğiniz limonları ilave edip reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkarak ocaktan alın. Ilınınca kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın, dilediğiniz zaman servis yapın. Alıntı _________________________
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler: 10 adet kalım kabuklu limon, 1 kg şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu (ya da 1/2 limon suyu)
Yapılışı:
Limonun üst delikli yüzeyini rendenin ince yüzeyiyle rendeleyin. İç kısmını keserek, kabuklarını dilimleyin (4 parça kadar olur). Bu kabuk dilimlerini portakal kabuğu reçelinde önce kaynatmıştık bu sefer de kaynatmadan dikiş iğnesi ile şekildeki gibi ipten geçiriyoruz. 1 kg kadar şeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyin ve pişirin. Koyu bir şurup olduğunda limon tuzunu da ekleyip ateşten alın. Soğuyunca ipten çıkartın, kavanozlara dağıtın, üzerine şurubu gezdirin.
Afiyet olsun Alıntı