Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Ekim 2011, 10:30   #1
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.




Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Limon reçeli malzemeleri
6 limon
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Limon reçeli hazırlanışı

Limonların kabuklarını rendeleyin.
Bir tencerede su kaynatın. Limonları içine aktarıp bekletin.
Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın.

Sıcak suda bekleyen limonları dilimleyin.

Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın.
Dilimlediğiniz limonları ilave edip reçel kıvamına gelince
yarım limon suyunu sıkarak ocaktan alın.

Ilınınca kavanoza aktarın.
Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın,
dilediğiniz zaman servis yapın.

Alıntı
_________________________


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler: 10 adet kalım kabuklu limon, 1 kg şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu (ya da 1/2 limon suyu)

Yapılışı:
Limonun üst delikli yüzeyini rendenin ince yüzeyiyle rendeleyin. İç kısmını keserek, kabuklarını dilimleyin (4 parça kadar olur). Bu kabuk dilimlerini portakal kabuğu reçelinde önce kaynatmıştık bu sefer de kaynatmadan dikiş iğnesi ile şekildeki gibi ipten geçiriyoruz. 1 kg kadar şeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyin ve pişirin. Koyu bir şurup olduğunda limon tuzunu da ekleyip ateşten alın. Soğuyunca ipten çıkartın, kavanozlara dağıtın, üzerine şurubu gezdirin.
Afiyet olsun

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan