IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




7Beğeni(ler)
  • 2 Post By Sevda
  • 2 Post By Rengahenk
  • 2 Post By Deep
  • 1 Post By She

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ekim 2011, 10:30   #1
Çevrimdışı
Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.


-- Sponsor Baglantı --


Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Limon reçeli malzemeleri
6 limon
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Limon reçeli hazırlanışı

Limonların kabuklarını rendeleyin.
Bir tencerede su kaynatın. Limonları içine aktarıp bekletin.
Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın.

Sıcak suda bekleyen limonları dilimleyin.

Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın.
Dilimlediğiniz limonları ilave edip reçel kıvamına gelince
yarım limon suyunu sıkarak ocaktan alın.

Ilınınca kavanoza aktarın.
Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın,
dilediğiniz zaman servis yapın.

Alıntı
_________________________


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler: 10 adet kalım kabuklu limon, 1 kg şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu (ya da 1/2 limon suyu)

Yapılışı:
Limonun üst delikli yüzeyini rendenin ince yüzeyiyle rendeleyin. İç kısmını keserek, kabuklarını dilimleyin (4 parça kadar olur). Bu kabuk dilimlerini portakal kabuğu reçelinde önce kaynatmıştık bu sefer de kaynatmadan dikiş iğnesi ile şekildeki gibi ipten geçiriyoruz. 1 kg kadar şeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyin ve pişirin. Koyu bir şurup olduğunda limon tuzunu da ekleyip ateşten alın. Soğuyunca ipten çıkartın, kavanozlara dağıtın, üzerine şurubu gezdirin.
Afiyet olsun

Alıntı
Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Limon reçeli malzemeleri
6 limon
3 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Limon reçeli hazırlanışı

Limonların kabuklarını rendeleyin.
Bir tencerede su kaynatın. Limonları içine aktarıp bekletin.
Bu işlemi üç gün süreyle tekrarlayın.

Sıcak suda bekleyen limonları dilimleyin.

Üç bardak tozşekere 2 su bardağı su ilave ederek kaynatın.
Dilimlediğiniz limonları ilave edip reçel kıvamına gelince
yarım limon suyunu sıkarak ocaktan alın.

Ilınınca kavanoza aktarın.
Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın,
dilediğiniz zaman servis yapın.

Alıntı
_________________________


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler: 10 adet kalım kabuklu limon, 1 kg şeker, 1 çay kaşığı limon tuzu (ya da 1/2 limon suyu)

Yapılışı:
Limonun üst delikli yüzeyini rendenin ince yüzeyiyle rendeleyin. İç kısmını keserek, kabuklarını dilimleyin (4 parça kadar olur). Bu kabuk dilimlerini portakal kabuğu reçelinde önce kaynatmıştık bu sefer de kaynatmadan dikiş iğnesi ile şekildeki gibi ipten geçiriyoruz. 1 kg kadar şeker ve üzerini örtecek kadar su ekleyin ve pişirin. Koyu bir şurup olduğunda limon tuzunu da ekleyip ateşten alın. Soğuyunca ipten çıkartın, kavanozlara dağıtın, üzerine şurubu gezdirin.
Afiyet olsun

Alıntı
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 23 Ekim 2011, 11:31   #2
Çevrimdışı
Cevap: Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.




Limon reçeli yemedim de yapmadım da hiç..

ama ilk tarif hoşuma gitti, denerim mutlaka
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Ekim 2011, 13:28   #3
Deep
Guest
Deep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cevap: Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.




Ne yalan soyleyeyim bende hic tatmadim ama canim cekti sanki
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
uzum, cilek ve incir receli vazgecilmezim!

  Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Ekim 2011, 13:31   #4
Çevrimdışı
She
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cevap: Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi.




Denemek gerek o halde!

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
limon, recel, tarifi, tarifleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İyi reçel nasıl yapılır? Heidi Reçel Tarifleri 0 18 Nisan 2008 09:15