IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2018, 22:32   #1
Çevrimdışı
Mandalina Reçel Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 kg mandalina
1,5 kg tozşeker
3 bardak su
2 çorba kaşığı limonsuyu
(veya 6 gr limontuzu)

Yapılışı
– Mümkün olduğu kadar küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazınır.
– Sonra büyükçe bir tencereye konur. Üzerine soğuk su dökülerek 2 gün bekletilir, ikinci günün sonunda suyu dökülür, yeniden su konur, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra kaynar su dökülür, mandalinaların üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldırılır.
– Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır.
– Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur, kap orta ateşe oturtulur.
– Karıstırılarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir surup kıvamına getirilir.
– Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır.
– Mandalinalar su salacağı için reçelin surubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
– Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır.
– Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir.
– Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere serin ve kuru bir yerde saklanır.

Afiyet olsun…

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 kg mandalina
1,5 kg tozşeker
3 bardak su
2 çorba kaşığı limonsuyu
(veya 6 gr limontuzu)

Yapılışı
– Mümkün olduğu kadar küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazınır.
– Sonra büyükçe bir tencereye konur. Üzerine soğuk su dökülerek 2 gün bekletilir, ikinci günün sonunda suyu dökülür, yeniden su konur, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra kaynar su dökülür, mandalinaların üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldırılır.
– Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır.
– Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur, kap orta ateşe oturtulur.
– Karıstırılarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir surup kıvamına getirilir.
– Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır.
– Mandalinalar su salacağı için reçelin surubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
– Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır.
– Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir.
– Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere serin ve kuru bir yerde saklanır.

Afiyet olsun…
__________________
Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür.
Hayal gücü ise her yere.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
mandalinareçeli, reçeller, yemektarifleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mandalina Şuruplu Kek Tarifi (Resimli) Violent Kek Tarifleri 5 20 Kasım 2013 09:30
Elmalı Kivili Reçel Tarifi oneofgirl Reçel Tarifleri 0 25 Temmuz 2013 18:20
Mandalina Şerbeti Tarifi Resimli Burce İçkiler İçecekler 0 23 Mart 2012 02:53
Limon Reçel Tarifleri. / 2 - Farklı, Limon Reçel Tarifi. Sevda Reçel Tarifleri 3 23 Ekim 2011 13:31
Mandalina - Mandalina Nedir - Mandalina Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:32