Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Mayıs 2018, 22:32   #1
Çevrimiçi
Funda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mandalina Reçel Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
1 kg mandalina
1,5 kg tozşeker
3 bardak su
2 çorba kaşığı limonsuyu
(veya 6 gr limontuzu)

Yapılışı
– Mümkün olduğu kadar küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazınır.
– Sonra büyükçe bir tencereye konur. Üzerine soğuk su dökülerek 2 gün bekletilir, ikinci günün sonunda suyu dökülür, yeniden su konur, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Sonra kaynar su dökülür, mandalinaların üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldırılır.
– Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır.
– Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur, kap orta ateşe oturtulur.
– Karıstırılarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir surup kıvamına getirilir.
– Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır.
– Mandalinalar su salacağı için reçelin surubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
– Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır.
– Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir.
– Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere serin ve kuru bir yerde saklanır.

Afiyet olsun…

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet