Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Ocak 2012, 06:33   #1
Çevrimdışı
Sevda
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Perde Pilavı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Perde Pilavı Tarifi

MALZEMESİ
2 Su bardağı pirinç,
2 Çorba kaşığı tereyağ,
3 Su bardağı etsuyu veya tavuk suyu,
1 Çorba kaşığı çamfıstığı,
1 Çorba kaşığı kuş üzümü,
2 Tatlı kaşığı tuz,
1 Tatlı kaşığı karabiber.

HAMURU İÇİN
1 Yumurta,
1 Çay bardağı erimiş margarin,
Tuz, alabildiği kadar un.

YAPILIŞI
1.2 Çorba kaşığı tereyağda fıstıkları hafif sarartı­nız,
2.Sıcak suda bekletilmiş, yıkanmış ve süzülmüş pi­rinci ilâve ediniz ve 5 dakika kavurunuz,
3.3 Su bardağı etsuyu, tuz, karabiber ve kuş üzü­mü İlâve ederek, ağır ateşte pilavı pişiriniz,
4.Bir yumurtayı 1 tatlı kaşığı tuz ve erimiş marga­rinle çırpınız,
5.Aldığı kadar unla, açılacak yumuşaklıkta bir hamur yapınız,
6.Hamuru 2 mm. kalınlığında açınız,
7.Altı yuvarlak yağlanmış tencereye açılan yuf­kayı yayınız ve kenarlarını tencereden dışarı sarkıtını,
8.Hazırlanan pilavı tencereye sıcak olarak boşal­tınız ve kaşıkla hafif bastırarak düzeltiniz,
9.Tencere kenarından sarkan yufkayı pilavın üze­rine kapatınız,
10.Fırında kızartarak servis tabağına tencereyi ters döndürünüz,
11.Sıcak servis yapınız.

(pilavınızın hamuru sermeden önce tencerenin tabanını badem ile süsleyebilirsiniz.)

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet