IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2012, 06:33   #1
Çevrimdışı
Perde Pilavı Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Perde Pilavı Tarifi

MALZEMESİ
2 Su bardağı pirinç,
2 Çorba kaşığı tereyağ,
3 Su bardağı etsuyu veya tavuk suyu,
1 Çorba kaşığı çamfıstığı,
1 Çorba kaşığı kuş üzümü,
2 Tatlı kaşığı tuz,
1 Tatlı kaşığı karabiber.

HAMURU İÇİN
1 Yumurta,
1 Çay bardağı erimiş margarin,
Tuz, alabildiği kadar un.

YAPILIŞI
1.2 Çorba kaşığı tereyağda fıstıkları hafif sarartı­nız,
2.Sıcak suda bekletilmiş, yıkanmış ve süzülmüş pi­rinci ilâve ediniz ve 5 dakika kavurunuz,
3.3 Su bardağı etsuyu, tuz, karabiber ve kuş üzü­mü İlâve ederek, ağır ateşte pilavı pişiriniz,
4.Bir yumurtayı 1 tatlı kaşığı tuz ve erimiş marga­rinle çırpınız,
5.Aldığı kadar unla, açılacak yumuşaklıkta bir hamur yapınız,
6.Hamuru 2 mm. kalınlığında açınız,
7.Altı yuvarlak yağlanmış tencereye açılan yuf­kayı yayınız ve kenarlarını tencereden dışarı sarkıtını,
8.Hazırlanan pilavı tencereye sıcak olarak boşal­tınız ve kaşıkla hafif bastırarak düzeltiniz,
9.Tencere kenarından sarkan yufkayı pilavın üze­rine kapatınız,
10.Fırında kızartarak servis tabağına tencereyi ters döndürünüz,
11.Sıcak servis yapınız.

(pilavınızın hamuru sermeden önce tencerenin tabanını badem ile süsleyebilirsiniz.)

Alıntı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Perde Pilavı Tarifi

MALZEMESİ
2 Su bardağı pirinç,
2 Çorba kaşığı tereyağ,
3 Su bardağı etsuyu veya tavuk suyu,
1 Çorba kaşığı çamfıstığı,
1 Çorba kaşığı kuş üzümü,
2 Tatlı kaşığı tuz,
1 Tatlı kaşığı karabiber.

HAMURU İÇİN
1 Yumurta,
1 Çay bardağı erimiş margarin,
Tuz, alabildiği kadar un.

YAPILIŞI
1.2 Çorba kaşığı tereyağda fıstıkları hafif sarartı­nız,
2.Sıcak suda bekletilmiş, yıkanmış ve süzülmüş pi­rinci ilâve ediniz ve 5 dakika kavurunuz,
3.3 Su bardağı etsuyu, tuz, karabiber ve kuş üzü­mü İlâve ederek, ağır ateşte pilavı pişiriniz,
4.Bir yumurtayı 1 tatlı kaşığı tuz ve erimiş marga­rinle çırpınız,
5.Aldığı kadar unla, açılacak yumuşaklıkta bir hamur yapınız,
6.Hamuru 2 mm. kalınlığında açınız,
7.Altı yuvarlak yağlanmış tencereye açılan yuf­kayı yayınız ve kenarlarını tencereden dışarı sarkıtını,
8.Hazırlanan pilavı tencereye sıcak olarak boşal­tınız ve kaşıkla hafif bastırarak düzeltiniz,
9.Tencere kenarından sarkan yufkayı pilavın üze­rine kapatınız,
10.Fırında kızartarak servis tabağına tencereyi ters döndürünüz,
11.Sıcak servis yapınız.

(pilavınızın hamuru sermeden önce tencerenin tabanını badem ile süsleyebilirsiniz.)

Alıntı
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
perde, pilavı, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Risotto (Sebzeli İtalyan Pilavı) Tarifi Sevda Dünya Mutfakları 0 02 Nisan 2011 07:01
Perde pilavı (siirt) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 20:51
Bulgur Pilavı Tarifi Peri Makarnalar Pilavlar 8 11 Kasım 2010 00:01
Dövme Pilavı (Gaziantep) Tarifi yoSun Makarnalar Pilavlar 0 06 Kasım 2010 14:27
Ankara Pilavı Tarifi Hazırlanışı yoSun Makarnalar Pilavlar 0 06 Kasım 2010 14:22