21 Ocak 2012, 06:33 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Perde Pilavı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Perde Pilavı Tarifi MALZEMESİ 2 Su bardağı pirinç, 2 Çorba kaşığı tereyağ, 3 Su bardağı etsuyu veya tavuk suyu, 1 Çorba kaşığı çamfıstığı, 1 Çorba kaşığı kuş üzümü, 2 Tatlı kaşığı tuz, 1 Tatlı kaşığı karabiber. HAMURU İÇİN 1 Yumurta, 1 Çay bardağı erimiş margarin, Tuz, alabildiği kadar un. YAPILIŞI 1.2 Çorba kaşığı tereyağda fıstıkları hafif sarartınız, 2.Sıcak suda bekletilmiş, yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilâve ediniz ve 5 dakika kavurunuz, 3.3 Su bardağı etsuyu, tuz, karabiber ve kuş üzümü İlâve ederek, ağır ateşte pilavı pişiriniz, 4.Bir yumurtayı 1 tatlı kaşığı tuz ve erimiş margarinle çırpınız, 5.Aldığı kadar unla, açılacak yumuşaklıkta bir hamur yapınız, 6.Hamuru 2 mm. kalınlığında açınız, 7.Altı yuvarlak yağlanmış tencereye açılan yufkayı yayınız ve kenarlarını tencereden dışarı sarkıtını, 8.Hazırlanan pilavı tencereye sıcak olarak boşaltınız ve kaşıkla hafif bastırarak düzeltiniz, 9.Tencere kenarından sarkan yufkayı pilavın üzerine kapatınız, 10.Fırında kızartarak servis tabağına tencereyi ters döndürünüz, 11.Sıcak servis yapınız. (pilavınızın hamuru sermeden önce tencerenin tabanını badem ile süsleyebilirsiniz.) Alıntı | |
|
Etiketler |
perde, pilavı, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Risotto (Sebzeli İtalyan Pilavı) Tarifi | Sevda | Dünya Mutfakları | 0 | 02 Nisan 2011 07:01 |
Perde pilavı (siirt) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:51 |
Bulgur Pilavı Tarifi | Peri | Makarnalar Pilavlar | 8 | 11 Kasım 2010 00:01 |
Dövme Pilavı (Gaziantep) Tarifi | yoSun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Kasım 2010 14:27 |
Ankara Pilavı Tarifi Hazırlanışı | yoSun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Kasım 2010 14:22 |