24 Ocak 2011, 20:51 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Perde pilavı (siirt) Malzemeler (Dört kişilik) 1 Tavuk, 1 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu, 4[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], çay kaşığı ucuyla karbonat, kuş fıstığı, kuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü, 100 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi, yedi türlü baharat, karabiber, 500 gr kadar un, 750 gram[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Yapılışı: Tavuk ve pilav pişirilir,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] fırında az kızartılır. Ayrı bir kapta kabukları soyulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kuş fıstığı hafif yağda pembeleştirilir. Soğutulmuş pilava 1 avuç[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kuş fıstığı, kuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü, karabiber ve baharat konup karıştırılır. Un,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karbonat,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu yoğrularak hamur haline getirilir. İki bezeye ayrılır, üste konulacak beze daha küçük olur. Kubbe şekli verilen özel perde pilav tenceresinin içine katı yağ sürülür,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ler kalp şekilleri verilerek üzerine dizilir. Hamur açılarak tencere içine sıvanır. İçine bir sıra pilav, bir sıra parçalanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dizilir. İşlem pilav bitene kadar devam eder. En üstte kalan hamur açılarak kapak olarak kapatılır ve kenarları sıkıştırılır. Hamurun da üstü yağlanarak fırına atılır. Veya közü bol kül içinde gezdirilerek pişirme kıvamına getirilir. Piştikten sonra özel tencere ters çevrilerek kubbe haline gelen yekpare yemek üstünden kesilerek ve yan yufkalar dilimlenen sininin içindebir çiçek halinde şekil verilerek ikram edilmeye başlanır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
perde, pilavi, pilavı, siirt |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tas Pilavı | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:45 |
Fas Pilavı | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 25 Nisan 2014 09:56 |
Perde Pilavı Tarifi | Sevda | Makarnalar Pilavlar | 0 | 21 Ocak 2012 06:33 |
Yaz Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:43 |
Çin Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 12 Nisan 2009 17:51 |