Közlenmiş Biberli Harissa
Malzemeler:
2 Adet Kurutulmuş Acı Sivri Biber
2 Adet Kırmızı Biber
2 Tatlı kaşığı Kimyon Tohumu
Yarım Tatlı Kaşığı Kişniş Tohumu
2 Diş Sarımsak
Yeteri kadar Tuz
4 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
Yapılışı:
Kurutulmuş biberlerin üzerine kaynar su dökün. Yumuşayana kadar, bir gece bekletin. Ertesi gün süzdürün. Çekirdeklerini temizlemeden, iri iri doğrayın.
Taze kırmızı biberleri közleyin. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın.
Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon tavada kavurun. Baharat öğütücüsünde öğütün veya havanda dövün.
Kurutulmuş biberleri, közlenmiş biberleri, baharatları, sarımsakları, tuzu ve zeytinyağını blendera koyun ve hepsini çekin.
Hazırladığınız harissayı, küçük steril bir kavanoza koyun. Üzerine hava almaması için zeytinyağı ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın. Serin bir yerde saklayın. |