Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ocak 2012, 11:00   #1
Çevrimdışı
Adrasteia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Klasik Harissa





Malzemeler:
8 Adet Kurutulmuş Acı Sivri Biber
1 Tatlı kaşığı Kimyon Tohumu
1 Tatlı kaşığı Kişniş Tohumu
2 Diş Sarımsak
Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
80 Mililitre Zeytin Yağı
Yapılışı:
Kuru biberleri bir gece önceden küçük bir tencereye koyun. Üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika kadar haşlayın. Ocağın altını kapatın. Bir gece boyunca bu suyun içinde bekletin.
Ertesi gün biberleri süzdürün. Süzdürdüğünüz suyu bir kenara ayırın.
Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. (Bütün çekirdekleri çıkaramazsanız dert etmeyin. İçinde çekirdek olması da hoş oluyor.) Küçük küçük doğrayın.
Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon bir tavaya koyun. Yanmamasına dikkat ederek birkaç dakika kavurun. Bir baharat öğütücüsünde çekin veya havanda dövün.
Biberleri, kavurduğunuz ve öğüttüğünüz baharatları, sarımsakları, deniz tuzunu ve zeytinyağını blendera koyun.
Üzerine 3 yemek kaşığı (45 ml) ayırdığınız biber suyundan ekleyin. Hepsini karıştırın. Eğer çok koyu gelirse, kıvamını biber suyuyla ayarlayın.
Steril edilmiş kavanoza harissanızı koyun. Üzerine havayla temas etmemesi için zeytinyağı ekleyin, kavanozun kapağını kapatın ve serin bir yerde saklayın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver