22 Ocak 2012, 11:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Klasik Harissa Malzemeler: 8 Adet Kurutulmuş Acı Sivri Biber 1 Tatlı kaşığı Kimyon Tohumu 1 Tatlı kaşığı Kişniş Tohumu 2 Diş Sarımsak Yarım Tatlı Kaşığı Tuz 80 Mililitre Zeytin Yağı Yapılışı: Kuru biberleri bir gece önceden küçük bir tencereye koyun. Üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika kadar haşlayın. Ocağın altını kapatın. Bir gece boyunca bu suyun içinde bekletin. Ertesi gün biberleri süzdürün. Süzdürdüğünüz suyu bir kenara ayırın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. (Bütün çekirdekleri çıkaramazsanız dert etmeyin. İçinde çekirdek olması da hoş oluyor.) Küçük küçük doğrayın. Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon bir tavaya koyun. Yanmamasına dikkat ederek birkaç dakika kavurun. Bir baharat öğütücüsünde çekin veya havanda dövün. Biberleri, kavurduğunuz ve öğüttüğünüz baharatları, sarımsakları, deniz tuzunu ve zeytinyağını blendera koyun. Üzerine 3 yemek kaşığı (45 ml) ayırdığınız biber suyundan ekleyin. Hepsini karıştırın. Eğer çok koyu gelirse, kıvamını biber suyuyla ayarlayın. Steril edilmiş kavanoza harissanızı koyun. Üzerine havayla temas etmemesi için zeytinyağı ekleyin, kavanozun kapağını kapatın ve serin bir yerde saklayın. | |
|
Etiketler |
harissa, klasik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Közlenmiş Biberli Harissa | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 11:00 |
Klasik Çağ | Kalemzede | Felsefe | 0 | 07 Ekim 2011 16:08 |
Klasik Felsefe | Kalemzede | Felsefe | 0 | 12 Ağustos 2011 02:42 |
Acılı Harissa Ortadoğu Sosu | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 18:06 |
Klasik. | Dilara | Ah Kadınlar | 0 | 04 Eylül 2008 00:10 |