Ev Usulü Fıstıklı Kebap
Malzeme Listesi:
400 Gr. Kıyma
100 Gr. Kuyruk Yağı
2 Çorba K. Yeşil Fıstık
Tuz
Karabiber
Lavaşı İçin:
3 Su B. Un
Yarım Pk. Yaş Maya
Tuz
Su
Garnitürü İçin:
2 Soğan
1 Tutam Maydanoz
Sumak
Sosu İçin:
1 Kase Yağda Domates Kurusu
1 Çorba K. Biber Salçası
1 Diş Sarımsak
1 Tutam Taze Kekik
Karabiber
Hazırlanışı:
Kıymayı ve kuyruk yağını doğrama tahtasına alıyoruz. Varsa zırhla yoksa satır ya da bıçakla içiçe kıyıyoruz ve bütünleştiriyoruz. Elde ettiğimiz kıyma karışımını karıştırma kabına alıyoruz.
Üzerine fıstığı, tuzu ve isteğe göre karabiberi ekliyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Kebap harcımızdan parçalar kopartıp kalın şişlere sokuyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz.
Lavaşı için, unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı ortasına koyuyoruz. Biraz su döküp mayayı elimizle çözüyoruz. Unun üzerine tuz serpip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
Mayalanması için hamuru en az yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile açıyoruz. Gözleme aparatı ya da geniş bir tavada önlü arkalı pişiriyoruz.
Sosu için, domates kurusu, biber salçası, sarımsak, taze kekik ve karabiber doğrayıcının içine koyup püre haline getiriyoruz. Hazırlamış olduğumuz kebapları önceden ısıtılmış 240 derece fırında pişiriyoruz.
Garnitürü için, soğan ve maydanozu ince bir şekilde doğruyoruz. Sumakla birlikte karıştırıyoruz. Lavaşların baş kısmına domatas kurulu sostan sürüyoruz. Sumaklı garnitürü paylaştırıyoruz.
Kebapları koyup rulo olarak sardıktan sonra servis ediyoruz. |