Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Şubat 2012, 16:52   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oktay Usta Kaburgalı Güveç




Malzemeler:

750 Gr. Kuzu Kaburga
4 Patates
2 Su B. Bezelye
1 Kase Domates Kurusu
2 Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Kase Biber Sos
1 Çorba K. Biber Salçası
Tuz
Su
Tane Karabiber
Biberiye

Hazırlanışı:

Güveç kabını ocağın üzerine alıyoruz. Sıvıyağ döküyoruz. Doğranmış kuzu kaburgaları ekleyip kızartıyoruz. Kuru domatesin yarısını üzerine koyuyoruz. Bezelyeleri döküyoruz.

Biberiye yaprakları katıyoruz. Soyulmuş patatesi doğrayıp üzerine yerleştiriyoruz. Kuru domatesin diğer yarısını üzerine döküyoruz. Biber sosu en üste koyuyoruz.

Biber salçasını sulandırıp döküyoruz. Tuz ve tane karabiber katıyoruz. En üste biberiye yaprakları koyuyoruz. Üzerine yarısını geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz.

Üzerini önce yağlı kağıt ardından folyo ile kapatıyoruz. Ocakta biraz pişirip ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup pişirmeye devam ediyoruz.

Fırından çıktıktan sonra folyo ve yağlı kağıtı çıkartıp servis ediyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları