17 Şubat 2012, 16:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Oktay Usta Kaburgalı Güveç Malzemeler: 750 Gr. Kuzu Kaburga 4 Patates 2 Su B. Bezelye 1 Kase Domates Kurusu 2 Soğan 3 Diş Sarımsak 1 Kase Biber Sos 1 Çorba K. Biber Salçası Tuz Su Tane Karabiber Biberiye Hazırlanışı: Güveç kabını ocağın üzerine alıyoruz. Sıvıyağ döküyoruz. Doğranmış kuzu kaburgaları ekleyip kızartıyoruz. Kuru domatesin yarısını üzerine koyuyoruz. Bezelyeleri döküyoruz. Biberiye yaprakları katıyoruz. Soyulmuş patatesi doğrayıp üzerine yerleştiriyoruz. Kuru domatesin diğer yarısını üzerine döküyoruz. Biber sosu en üste koyuyoruz. Biber salçasını sulandırıp döküyoruz. Tuz ve tane karabiber katıyoruz. En üste biberiye yaprakları koyuyoruz. Üzerine yarısını geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz. Üzerini önce yağlı kağıt ardından folyo ile kapatıyoruz. Ocakta biraz pişirip ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyup pişirmeye devam ediyoruz. Fırından çıktıktan sonra folyo ve yağlı kağıtı çıkartıp servis ediyoruz. | |
|
Etiketler |
güveç, kaburgalı, oktay, usta |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Etli Güveç | Peri | Et Yemekleri | 5 | 11 Şubat 2011 22:01 |
Karides Güveç | Dilara | Et Yemekleri | 0 | 23 Nisan 2010 12:38 |
Acılı Ezme - Oktay Usta | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 27 Aralık 2009 02:05 |
Katmer Poğaça - Oktay Usta'dan | Hesna | Hamur İşleri | 5 | 21 Eylül 2009 11:32 |