Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 1 kibrit kutusu margarin
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 diş sarımsak
- 100 gr. kıyma
- 1/4 paket margarin
- 1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı:
Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun.
Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın. Özellikle
Ramazan‘da iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir, isteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir.